Въпроси и отговори

За автомобила

Може ли да се използва Slime при гуми под високо налягане?
 • Да

Трябва ли при подаването на Slime да използвам крик?
 • Крикът не е необходим, освен ако гумата не се е отделила от джантата.


Как е най-добре да се надуе/ изпусне гума, третирана със Slime
?

 •  По възможност завъртете гумата така, че основата на вентила да е в положение на часовниковата стрелка 10 – 2 часа, встрани от лепилото – уплътнител, което ще се утаи на дъното на гумата. Това ще предотврати попадане на лепило – уплътнител във вентила. Надуйте гумата както обикновено.

Как е най-добре да се надуе/ изпусне гума, третирана със Slime?
 • По възможност завъртете гумата така, че основата на вентила да е в горната половина на гумата, встрани от лепилото – уплътнител, което може да се утаи на дъното на гумата. Надуйте/ изпуснете гумата както обикновено.

За велосипеда

Може ли да се използва лепило – уплътнител Slime за гума, която има отделна вътрешна гума?
 • В тази формула има по-големи частици, и е възможно те да не могат да уплътнят малки повреди по вътрешната гума. Не препоръчваме този продукт за такова приложение и не гарантираме резултата.

Може ли да се използва лепило – уплътнител Slime за вътрешна гума за безкамерна гума?
 • Не. Тази формула не съдържа агенти против ръжда и корозия, необходими за защита на колелото. Не препоръчваме този продукт за такова приложение и не гарантираме резултата.

Как да поставя вътрешна гума, за да ремонтирам безкамерна гума ?

 • Ако решите да се справите сами, първо трябва да купите подходящата за Вашата гума предварително обработена със Slime вътрешна гума. Изрежете вентила на външната гума. Извадете вентила от гнездото от страната на вентила и изтеглете гумата от джантата така, че освободилото се разстояние да позволи поставянето на вътрешната гума. Можете да си помогнете с няколко отвертки с винтова глава. Преди да поставите вътрешната гума, избършете външната гума от вътрешната страна, за да отстраните евентуално попаднали трънчета, остриета или други предмети, проникнали през външната гума, които биха могли да пробият новата гума.

 • Поставете вътрешната гума без гънки. Поставете основата на вентила през отвора за вентила в гумата. След като поставите вътрешната гума във външната, а вентилът е заел мястото си, трябва да закрепите вентила с помощта на малки клещи, за да не падне обратно в колелото. На този етап може малко да надуете гумата, преди да я поставите отново на джантата. След като гумата е поставена на джантата, продължете да надувате до необходимото налягане.

 • При проверка на налягането в гумата или при надуване през вентила може да изтече Slime. По възможност винаги поставяйте гумата така, че основата на вентила да е в положение на часовниковата стрелка 10 – 2 часа, встрани от лепилото – уплътнител, което ще се утаи на дъното на гумата. Това ще предотврати попадане на лепило – уплътнител във вентила, за да не може Slime да запуши вентила, датчика за налягане или компресора.

Гумата ми е разрязана от стъкло. Може лида я ремонтирам със Slime ?

 • Не. Лесно се поправят малки пукнатини, но е трудно да се ремонтира голям разрез от стъкло, метал или скъсване. Продължително огъване или усукване на гумата до неравни или грапави повърхности допълнително ще затрудни образуването на трайно уплътнение от Slime.

Велосипедът ми имакамерни външни гуми. Мога ли да използвам Slime?

 • Да, потърсете лепило – уплътнител за гуми от 216 ml с червен етикет. Това е подходящото количество за две велосипедни гуми.

 

Авариен ремонт

Наскоро използвах Slime, но гумата ми въпреки това спадна. Защо нямаше резултат?
 • Ако сте използвали Slime, за да поправите дефект, при първия опит уплътняването вероятно не е било успешно. Проверете отново гумата за външни обекти, ако намерите такива, ги отстранете, надуйте гумата и завъртете. По този начин лепилото – уплътнител се разпределя в гумата, като по този начин достига до повреденото място и го уплътнява. Slime не дава гаранция за поправка на прорези от метал или стъкло, шупли, повреди по стената на гумата и ожулване. Проверете дали загубата на въздух не се дължи на отворен вентил.

Какво да предприема при поглъщане или вдишване на Slime?
 • Незабавно потърсете лекарска помощ.

Каква е гаранцията на продуктите с марка Slime?
 • Гаранцията на компресорите и манометрите е една година от датата на покупка. Гаранцията отпада при злоупотреба, опасна употреба, неправилна употреба или употреба по начин, различен от посочения в инструкциите за експлоатация. Гамата от продукти на Slime се покрива както от гаранция за удовлетворение, така и от ограничена отговорност за гаранция. Ако сте недоволни от някой от продуктите ни, можете да го върнете на мястото, където сте го закупили, и да получите обратно сумата или да го замените.

Какво да предприема при попадане на Slime в очите?
 • Изплакнете добре очите с чиста студена вода, докато усетите, че продуктът е изплакнат напълно. Ако след това изпитвате дразнение на очите, незабавно потърсете лекарска помощ.

Какво да предприема при разливане на Slime?
 • Slime не е токсичен и се почиства лесно. Можете да го почистите от всякакви повърхности с кърпа. За да сте сигурни, че ще се почисти добре, можете да използвате препарат, с който обикновено почиствате тази повърхност. След почистване препоръчваме да изхвърлите кърпата и излишното количество Slime по съответния начин

Третиране със
Slime ще доведе ли до отпадане на гаранцията на гумата?
 • Това зависи от условията на гаранцията на производителя. Потърсете информация от производителя.

Обща информация

Може ли третиранатасъс Slime гума да бъде поправена от специалист?
 • Да. Гумите на превозни средства, превозващи хора, трябва при първа възможност да бъдат ремонтирани от квалифициран специалист със съответните средства. Информирайте техника, че сте третирали гумата със Slime.

Може ли в гумата да се подаде Slime, за да я балансира?
 • Не. Не препоръчваме употребата на Slime за такива цели.

Какъв е принципът на действие на Slime?
 • Slime образува покритие в областта на каналите на гумата от вътрешната страна, като по този начин уплътнява повреди в областта на каналите на гумата. Ако по гумата има повреди, изпусканият въздух изтласква лепилото – уплътнител в отворите. Течната съставка на лепилото – уплътнител се отделя, а влакната и свързващите вещества се спояват и формират гъвкава тапа. Това позволява на продукта незабавно да запуши евентуалните отвори.

Какво количество Slime трябва да подам?

Следва обща информация за прилагането. Проверете дали използвате правилния продукт за този вид гума (с или без вътрешна гума)

 

 • Велосипед = 115g за гума
 • Мотоциклет = 226g за гума
 • Ръчна количка = 226g за гума
 • **ATV = 680 до 1360g за гума
 • Гуми на ремарке = 340g за гума

При ГОЛЕМИ гуми направете следните изчисления.

 • Измерете размерите на гумата в сантиметри – ШИРИНА и ВИСОЧИНА
 • За високоскоростни гуми (над 70 km/ h) количество в грама = ширина х височина х 0.3
 • За нискоскоростни гуми (под 70 km/ h) количество в грама = ширина х височина х 4.4      

Имам повреда на надуваемо изделие (дюшек, лодка, топка, ...). Ще мога ли да го поправя със Slime?

 • Не препоръчваме употребата на продукта и не даваме гаранция за такива изделия. Подаването на лепило – уплътнител в голяма камера без възможност на насочването му към засегнатата област прави употребата му безсмислена.


Използвах продукт за ремонт на спукана гума в аерозол, без резултат. Може ли сега да използвам Slime?

 • Не. Не препоръчваме продукта и не даваме гаранция за резултата при съвместна употреба с друг продукт.


Бих желал да закупя вашия продукт, извършвате ли директни продажби?

 • В момента не продаваме директно през сайта. Доставяме гамата си от продукти на развита дистрибуторска мрежа и търговци от всякакви области (велосипеди, мотоциклети, ATV, градински центрове, железарии, магазини за авточасти и за професионално оборудване).

Безопасно ли е да се изхвърли Slime в канализацията?

 • Проверете местните регулации по отношение на оползотворяване на отпадъците. Изискванията са специфични за всяка държава.


Безопасен ли е Slime за системата за контрол на налягането в гумите (TPMS)?

 • Да, За автомобили и камиони със система за контрол на налягането в гумите (TPMS) Slime предлага безопасни за TPMS продукти. Търсете жълта бутилка и иконка, че продуктът е безопасен за TPMS. В повечето комплекти Spair на Slime е включено лепило – уплътнител, безопасно за TPMS. Ако Вашият автомобил е оборудван с TPMS, изберете Smart Spair или Safety Spair от Slime.


Разбрах, че Slime ще повреди джантата, вярно ли е?

 • Лепилото – уплътнител Slime за безкамерни гуми включва агенти против ръжда и корозия, както и pH неутрализатор за засилване на алкалността на продукта. Всички тези съставки целят опазването на джантата. Трябва да се отбележи, че някои фактори могат въпреки това да доведат до повреда. Ако желаете да не рискувате, можете да използвате Slime като аварийна помощ на пътя. Трябва Ви само Slime и компресор! Slime може да има отрицателно въздействие върху някои алуминиеви джанти. Поради голямото разнообразие на сплави е трудно да се предположи как ще реагира Slime върху конкретни джанти. С течение на времето обаче установихме, че при по-стари джанти има по-голяма вероятност от повреда на джантите в резултат на употребата на Slime. Ако имате безкамерни гуми, проверете дали използвате нашия продукт за безкамерни гуми. Продуктът за вътрешни гуми не включва агенти против ръжда и корозия. Не оставяйте Slime вътре в гумата за период над 2 години. След това не гарантираме запазването на джантите. Ако е налице стара повреда, не препоръчваме употребата на Slime.


Какво означават обозначенията PSI, BAR и kPa по отношение на налягането?

 • Манометрите и други видове датчици на налягане започват с нулева стойност спрямо атмосферното налягане,което означава, че измерват налягане, по-високо от атмосферното, което е около 1 BAR. Следните основни понятия могат да са от полза при работа с манометър.
 • PSI (фунта на квадратен инч), стандартна единица за наляганев САЩ
 • кPA КилопаскалЕдиница за налягане. 1 kPa е приблизително равен на налягането, упражнявано от маса 10-g, неподвижна върху площ 1-cm2. 101.3 kPa = 1 атмосфера. kPA се използва като мерна единица в Европа и в други райони, в които се прилага метричната система.
 • BAR  BAR  се дефинира като мерна единица за налягане, равна на 100 килопаскала,приблизително равна наатмосферното налягане на морското равнище. 1 bar = 100 kPa (килопаскала) на квадратен сантиметър. 1 Bar = 14.50 PSI. BAR се използва като мерна единица в Европа и в други райони, в които се прилага метричната система.


Какво се случва със Slime след две години?

 • Slime представлява течност, която съхне с течение на времето. Агентите против ръжда и корозияв лепилото – уплътнител също се разлагат с течение на времето. За максимална защита на повредата и оптимални резултати се препоръчва Slime да се замени след две години. За повечето гуми това всъщност е и периодът на износване и подмяна.


Какво представлява иглата на вентила?

 • Ако погледнете вентила, ще видите в средата метален цилиндър. Това е иглата на вентила. За да подадете Slime, използвайте инструмента за отстраняване на иглата на вентила в черен цвят на капачката на бутилката и бавно завъртете иглата в посока, обратна на часовниковата стрела. Бавно изпуснете въздуха и отстранете иглата . След подаване на Slime върнете иглата и надуйте гумата.

 

Какво представлява технологията за фиброуплътняване?

 • Технологията за фиброуплътняване представлява способността да се образува гъвкава тапа за затваряне на отвор. Течният компонент на Slime пренася влакна, свързващи вещества и стягащи агенти до повредата, където те се натрупват във вид на трайна фиброуплътняваща тапа.


Каква е гаранционната политика на Slime по отношение на компресори и манометри?

 • Гаранцията на компресорите и манометрите е една година от датата на покупка. Гаранцията отпада при злоупотреба, опасна употреба, неправилна употреба или употреба по начин, различен от посочения в инструкциите за експлоатация. Гамата от продукти на Slime се покрива както от гаранция за удовлетворение, така и от ограничена отговорност за гаранция. Ако сте недоволни от някой от продуктите ни, можете да го върнете на мястото, където сте го закупили, и да получите обратно сумата или да го замените. Ако е изтекъл срокът за връщане в магазина, но от момента на покупката не е изтекъл период над една година, можете да се свържете с линията за обслужване на клиенти на Slime на 1-888-457-5463 или 805-489-0490.


Какъв е срокът на съхранение на Slime?

 • При съхранение в оригиналната опаковка на сухо и хладно срокът на съхранение на Slime е 4 години. След поставяне в гумата срокът на действие на Slime е две години.


Какви повреди могат да се ремонтират със Slime?

 • Гамата на Slime включва продукти с различни възможности за уплътняване. Slime за гуми уплътнява повреди с размер до 6 mm, а Slime за вътрешни гуми Tube Sealant уплътнява повреди с размер до 3mm. И в двата случая повредата трябва да е в областта на каналите, Slime не може да достигне до повреди извън тази област. Slime не може също така да уплътни разрези или по-големи повреди.


Каква е разликата между вентилите Presta и Schrader?

 • Вентилите Schrader обикновено се използват при автомобили, докато вентилите Presta са заострени и се използват обикновено при велосипеди с висока проходимост.

Каква е разликата между течните продукти на Slime и продуктите за ремонт под формата на аерозол?

 • Течното лепило – уплътнител на Slime е нетоксично, не съдържа карциногени, почиства се с вода и не съдържа аерозолни вещества. За напомпване на гумата след ремонта е необходим допълнителен източник на въздух. При ремонта с аерозол се подава минимално количество въздух, като се подава само въздухът, необходим за отделяне на джантата от земята , а аерозолът се използва еднократно.


Когато ремонтираме със Slime, лепилото – уплътнител втвърдява ли се?

 • Не. Всъщност, Slime представлява система за подаване на влакна, каучукови частици и други уплътняващи агенти. Тъй като течността се изтласква през отвора, тя пренася съставките за ремонт на гумата, които се спояват и затварят дупката, като предотвратяват загубата на въздух. Възможно е от външната страна на гумата да се вижда зелен белег от ремонта, който не се втвърдява, но уплътнителят се свързва и образува гъвкава тапа.


Защо предлагате различни продукти за уплътняване?

 • Slime предлага различни продукти за различни случаи.
 • Продуктите с жълт етикетса безопасни за системата за контрол на налягането в гумите (TPMS)и са предназначени за автомобили, оборудвани с такава система.
 • Продуктите със син етикет  са предназначени за всякакви безкамерни гуми и могат да се прилагат за предотвратяване на спукване на гума при ремаркета, ATV, косачки и ръчни колички.
 • Продуктите с червен етикет  са предназначени за ремонт на вътрешни гуми.
 • Slimepro   е лепило – уплътнител за предпазване от повреди на безкамерни гуми на велосипеди, както и за повреди на гнездото на вентила за гуми на велосипеди с висока проходимост с универсална безкамерна система или с конверсия на настройките.
 • Аерозолът Quick Spair   е предназначен за спешен авариен ремонт за пътнически автомобили с цел достигане на най-близкия сервиз за ремонт на гуми.


Защо гаранцията на Slime е само две години?

 • Лепилото – уплътнител Slime представлява течност, която се изпарява с течение на времето. Ако каналите на гумата са запазени след две години, препоръчваме да отстраните Slime и да го подновите.


Slime ще повреди ли колелата?

 • Не, лепилото – уплътнител за гуми Slime съдържа агенти против ръжда и корозия, необходими за защита на колелотов продължение на две години. За оптимална защита от ръжда и корозия препоръчваме след две години да отстраните Slime и да го подновите.


Slime ще удължи ли живота на старите ми гуми?

 • Да, добавянето към гумите на лепило – уплътнител може да удължи живота на гумите. Slime подпомага поддържането на налягането в гумите, както и намаляването на топлината, с което предпазва от износване на корпуса на гумата. Тъй като уплътнителят протича по вътрешната повърхност на гумата, той я покрива и запълва пукнатините. Ако гумата е нацепена или явно износена, препоръчваме смяна на гумата, особено при високоскоростни автомобили. Не препоръчваме да прилагате и оставяте в гумата Slime при междуградски маршрути.

Slime ще се утаи ли на дъното на гумата?

 • Slime за безкамерни гуми е с по-силно сцепление и се закрепва към вътрешната страна на гумата за по-дълго. Това допринася за предотвратяване на вибрациите при въртенето на гумата, като лепилото – уплътнител принудително обикаля по гумата. Вътрешните гуми са много гладки и при престой на автомобил или велосипед с вътрешна гума лепилото - уплътнител се утаява сравнително бързо на дъното на гумата. То обаче се разпределя бързо и равномерно при задвижване на гумата.

 

За мотоциклета/ ATV

Имам гума на трактор със солен разтвор за баласт. Мога ли да прилагам Slime?
 • Не. Не препоръчваме и не можем да поемем гаранция за резултата от приложението на продукта при подаване в гума, която вече съдържа друг продукт или течност. Ако искате да се възползвате от защитата на Slime, трябва да отстраните баластната течност и да я замените със Slime.

Каква е разликата между Slime за ATV и Slime за автомобили?
 • Това са два различни варианта на лепилото - уплътнител Slime; единият е предназначен за гуми с вътрешни гуми, а другият за самите гуми. Гумите за автомобили и ATV по принцип са без вътрешни гуми. За тези приложения препоръчваме варианта за уплътняване на гуми. Ако превозното средство е оборудвано със система за контрол на налягането в гумите (TPMS), препоръчваме да използвате продуктите с жълт етикет за безопасна употреба при автомобили, оборудвани с TPMS. Тази формула е разработена специално с цел да се предотврати задръстване или повреда на TPMS.

Quick Spair

Приложих Quick Spair, но отворът не се уплътни. Защо?
 • Възможно е вентилът да не е бил разположен правилно и лепилото – уплътнител да не е достигнало до повредата. Това е от решаващо значение, особено при по-големи контейнери с уплътнител. Повредата трябва да бъде в положение на часовниковата стрелка на 6 часа, в противен случай лепилото – уплътнител няма да се разпредели равномерно.

Наскоро използвах Quick Spair, но гумата ми изглежда спаднала. На какво се дължи?
 • Quick Spair е разработено като средство за авариен ремонт. То подава въздух само дотолкова, доколкото колелото да се отдели от настилката. Можете да добавите въздух с портативен компресор , ако разполагате с такъв при ремонта. При превозни средства, превозващи хора, Quick Spair се използва само като временно решение. Незабавно потърсете сервиз за ремонт на гуми за професионален траен ремонт.

Quick Spair не се подава. Какъв би могъл да бъде проблемът?

 • Проверете дали маркучът или върхът на накрайника е добре поставен на иглата на вентила. За целта може да е необходимо допълнително налягане.

Slime Pro за безкамерни гуми

Необходима ли е залепваща лента?
 • Зависи, ако джантата е UST, не е необходимо да използвате залепваща лента. Ако приспособявате стандартна гума и джанта към безкамерна конструкция, ще трябва да използвате залепваща лента, за да уплътните отворите за спиците на джантите. Можете да се обърнете за помощ при приспособяването към велоремонтен сервиз.

Замръзва ли Slimepro?
 • Не. SlimePro съставка против замръзване, позволяваща велосипедистите да се движат при температури до -4° F (- 20° C).

Slimepro може ли да ремонтира повреди по стената на гумата или на гнездото на вентила?
 • Лепилото за безкамерни гуми Slimepro не гарантира ремонт на повреди извън областта на каналите . То представлява течен уплътнител, който покрива вътрешната страна на гумата в рамките на областта на каналите. Уплътнителят не може да достигне до стените на гумата, поради което той не е ефикасен за такъв вид повреди.

Slimepro остава ли течен в гумата, подобно на останалите лепила – уплътнители на Slime?
 • Да, срокът на действие на лепилото – уплътнител обаче зависи много от вида на гумата и условията на пътуване. По принцип, колкото по-лека е гумата и по-тънка е стената, толкова по-бързо ще изсъхне уплътнителят. Наблюдава се ускорение на процеса на сушене при твърде високи температури.

Slimpro съдържа лиамоняк?
 • Да, съдържа следи от амоняк. Лепилото – уплътнител SlimePro за безкамерни гуми съдържа значително по-малко амоняк от конкурентните продукти.

Как да почистя лепилото – уплътнител за безкамерни гуми Slimepro?
 • Просто избършете с мокра кърпа или изплакнете гумата с течаща вода.

Slimepro на базата на латекс ли е?

 • Да, латексът позволява на Slimepro да уплътни гнездото на безкамерната система.

Какъв е срокът на съхранение на лепилото – уплътнител за безкамерни гуми Slimepro?

 • Продуктът запазва действието си в продължение на две години. Ако използвате престояла известно време бутилка, преди употреба разклатете добре.

Ще доведе ли Slimepro до ръжда на колелата?

 • Не, Slimepro съдържа агенти против ръжда и корозия, предпазващи от всякакъв вид ръжда и корозия.


Принадлежности за поддръжка на гуми

Какво представлява каучуковият кит в комплектаReamer Plugger kit?
 • Каучуковият кит може да се използва като тапа чрез поставяне в отвора. Той също така има способността да размекне каучука при поставяне на гумената нишка с лепило, така че гумената нишка да се спои с гумата. Точно този е процесът на прикрепване на „вулканизираната лепенка“ към вътрешната гума. След втвърдяване на лепилото се постига постоянен ремонт.

Компресори

Може ли компресор, работещ на прав ток, да се приспособи за работа с променлив ток?
 • Не, не препоръчваме предлаганите от нас компресори, работещи на прав ток 12 волта да се използват за работа с променлив ток. Ако търсите компресор за гаража или дома си, препоръчваме предлагания от нас компресор за 120 волта (артикулен номер 40025).

Как функционират предлаганите от вас компресори?

Каква е гаранционната политика на Slime по отношение на компресори и манометри?
 • Гаранцията на компресорите и манометрите е една година от датата на покупка. Гаранцията отпада при злоупотреба, опасна употреба, неправилна употреба или употреба по начин, различен от посочения в инструкциите за експлоатация. Гамата от продукти на Slime се покрива както от гаранция за удовлетворение, така и от ограничена отговорност за гаранция. Ако сте недоволни от някой от продуктите ни, можете да го върнете на мястото, където сте го закупили, и да получите обратно сумата или да го замените. Ако е изтекъл срокът за връщане в магазина, но от момента на покупката не е изтекъл период над една година, можете да се свържете с линията за обслужване на клиенти на Slime на 1-888-457-5463 или 805-489-0490.

Лепило – уплътнител за гуми

Използвам нископрофилни гуми, мога ли да използвам Slime?
 • Да, ако превозното средство е оборудвано със система за контрол на налягането в гумите (TPMS), препоръчваме да използвате продуктите с жълт етикет за безопасна употреба при автомобили, оборудвани с TPMS. Slime предлага също така комплекти за авариен ремонт с компресор за за надуване на гумата и лепило – уплътнител за уплътняване на отвора.При превозни средства, превозващи хора, използвайте Slime само като средство за авариен ремонт. Гумите на превозни средства, превозващи хора, трябва при първа възможност да бъдат ремонтирани от квалифициран специалист със съответните средства. Информирайте техника, че сте третирали гумата със Slime, и помолете за ремонт според нормативната уредба.

ИзползвахSlime и вентилът ми се запуши. Как да постъпя?

 • Избършете с влажна кърпа областта около вентила. Отстранете иглата на вентила и избършете вътрешността на вентила и уплътняващите пръстени на иглата с влажен памучен тампон. Върнете иглата и надуйте гумата.

 

Лепило – уплътнител за вътрешни гуми

Мога ли да използвам Slime за вътрешна гума на велосипед с вентил Presta?
 • Ако на велосипеда си имате вентил Presta, най-добре използвайте гуми Slime Smart. Тези гуми са предварително заредени с лепило – уплътнител за вътрешни гуми Slime и се монтират като обикновени вътрешни гуми. Ако искате да поставите гумата на колелото, проверете дали вентилът Presta се състои от две части. Ако иглата е подвижна и вентилът на практика се състои от две части, можете да използвате Slime. Отстранете иглата, изпуснете гумата докрай и впръскайте Slime. Най-добър резултат ще получите, ако свържете с маркуч към накрайника на лепилото – уплътнител и подавайте Slime директно от бутилката във вентила.

Може ли да използвам Slime за камерни гуми за вътрешната гума?
 • Не препоръчваме употребата на който и да е от видовете продукти за употреба, различна от тази, за която е предназначен. Лепилото – уплътнител за безкамерни гуми използва смес от каучукови частици и влакна за третиране на по-големи повреди в многопластови гуми. Каучуковите частици са твърде едри, за да затворят успешно повреди в тънка гума.

Как да надуя гума с вентил Presta?
 • Ако задавате такъв въпрос, вероятно сте закупили гума с вентил Presta по грешка. Ако мислите, че е така, бихме препоръчали да смените гумата за такава с вентил Schrader. В противен случай трябва да закупите помпа, която да може да надуе гуми и с двата вида вентили, или да закупите т.н. адаптер Schrader, позволяващ да използвате помпата, с която разполагате.

Свържете се с нас

При въпроси потърсете ни на телефон: 0882 098 762 или ни пишете на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Последвайте ни

Facebook
Google Plus
Skype